Turisten är redo för dagens äventyr!
 
Här klättrade vi upp (det är högre än vad det ser ut)... 
 
...för att kunna kika ner på pappa och Lars!
 
Ganska schysst.
 
Djungelpromenad.
 
Tråkigt att vara seriös hela tiden!
 
Den enda stabila bron vi korsade under dagen, resten bestod av några inte så stabila stockar.
 
Pappa och jag står och hänger. 
 
 
Ett OK från mig! 
 
 
Bildbomb från en fin dag! Häromdagen var jag, pappa, farbror Lars och Emma vid Kawasan falls på en liten utflykt! Kawasan falls ligger ungefär en halvtimme från där vi bor, så jag och Emma hoppade på vår moppe och följde efter pappa och Lars i deras lånade bil. Det är en av turistgrejerna du kan göra här och det har jag full förståelse för då det är otroligt vackert! Det är också kul att få klättra och gå igenom djungeln för att ta sig till de olika falllen, ett litet äventyr. Det finns tre vattenfall som en kan gå till och vi stannade vi nummer 1 & 3 för att bada och klättra. Superhärligt att få bada i sötvatten som är lite kallt (22 grader, så att skriva kallt är egentligen en överdrift) så det svalkar i värmen. Vattnet var blått och fint och djungeln var grön och härlig. Efter ett lunchstopp tog vi oss tillbaka till Moalboal för att göra ett nattdyk vilket alltid är lika spännande.
 
Dagen får ett A+ av mig!
Att säga att igår natt var händelserik är en ganska bra beskrivning. Vi var nämligen med om ett inbrott i vårt hus. Som västerlänning här är en väldigt utsatt, då lokalbefolkningen är fattig och vissa tar till sådana drastiska åtgärder som att stjäla från andra. Emma och jag blir speciella måltavlor då vi är två unga tjejer som bor ensamma i ett hus som ligger lite avskilt. Som tur var gick allt bra och inget blev stulet, men vi blev väldigt skrämda och chockade.
 
Det är en sak om en skulle komma hem till ett hus som en kan se att någon har rotat igenom, men att vakna som jag gjorde, av att någon att stuckit in en lång pinne med en krok på genom fönstret som är en halvmeter ifrån min säng och var i full färd med att fiska upp väskor är obehagligt. Det tog ett tag innan jag ens förstod vad som hände men när jag väl gjorde det började jag skrika på puckot och då försvann pinnen illa kvickt. Men sedan kom idioten tillbaka två gånger! Han var antagligen påverkad, då en halvsmart nykter tjuv inte gör så. Vi skrek ännu mer på honom och tillslut försvann han (eller dom, vi vet inte hur många som var utanför) när vi sa att vi ringde till polisen. Det var otroligt obehagligt, och när väl min adrenalinkick som först gjorde mig förbannad försvunnit satt jag och Emma på vårt köksgolv med alla lampor släckta och darrade som asplöv. Vi ringde först till vår hyresvärd som inte svarade, sedan till min pappa som inte heller svarade. Till slut fick vi tag på vår intruktör (hon är världens bästa) som gick från sitt boende och hämtade min pappa och farbror (det är så otroligt skönt att de är här just nu, snacka om tur i oturen). De tre kom sedan och hämtade oss och vi spenderade resten av natten i ett hotellrum på vårt dykresort. Inbrottet hände ungefär vid 01.20, och klockan hann bli 05.00 innan jag lyckades somna. 
 
Det är så tråkigt när människor förstör så för varandra. Det är inte roligt att behöva vara rädd när en ska gå och lägga sig. Så idag har vi tagit till flera åtgärder. Vi har pratat med polisen och de har lovat att detta inte ska hända igen medan vi bor här då de ska patrullera runt området och visa att de finns. Vi har satt upp galler för fönstrena som inte hade det sedan tidigare. Våra grannar har fått reda på vad som har hänt och vi har lovat att gallskrika för fullt om det skulle hända igen. Vi har också fått en massa bra nummer att ringa om vi skulle misstänka något eller om någon skulle komma och hälsa på oinbjuden igen. Vi ska också skaffa pepparspray som vi kan använda om det skulle behövas. Inatt ska vi sova hemma och just nu känns det lite läskigt men ändå helt okej. Det är som om en trillar av en häst - det är bara sitta upp igen och bli av med rädslan. Sedan är sannolikheten för att det skulle hända två nätter i rad otroligt liten, speciellt nu när det blivit sådant pådrag med polis och ökad säkerhet. 
 
Nu gäller det bara att blicka framåt och försöka lära sig från det som har hänt. En sak är säker - vi kommer inte vara så naiva och godtrogna i framtiden. Imorgon är en ny dag, och vi ska dyka med min farbror, vilket ska bli jättekul! Han har aldrig testat på det tidigare så det kommer bli spännande.
 
Oroa er inte där hemma i Sverige, läget är under kontroll och vi blir väl omhändertagna!
När jag väl blev frisk fick vi assistera under en Open Water-kurs.
 
Då får en t.ex. hjälpa till att välja ut utrustning åt dykarna. 
 
Bild från i förrgår på en taggad tjej påväg till Chili.
 
Glada tjejer på Pacita's, lokala dansstället som har öppet varje lördag.
 
Det här med frekvent uppdatering verkar inte riktigt vara min grej - jag ber om ursäkt för det. En anledning till att jag inte uppdaterat så mycket är att jag har legat sjuk igen. Låg däckad i ungefär en vecka vilket inte var det roligaste jag varit med om. Antagligen på grund av att jag hade envisa bakterier kvar i kroppen från min öroninflammation. Det tar så otroligt lång tid att bli frisk från något här nere, bakterier lever och frodas i värmen och det hjälper ju inte att en nästan alltid är lite uttorkad. Men nu är jag back on track igen och förhoppningsvis mår min kropp så pass bra nu att jag inte kommer ligga sjuk på ett tag!

Vad har hänt sen sist jag bloggade förutom att jag legat sjuk? Jag och Emma har gjort klart vår EFR (Emergency First Response) och vi håller just nu på med Rescue Diving. Det är bara den kursen kvar och sen är vi Divemaster Trainees! (Ett tips är att kika in på facebook och gilla Quo Vadis om ni vill se fler bilder från vår utbildning) Det går ganska långsamt för oss just nu, eftersom jag har varit sjuk och diverse andra förseningar har gjort att det tagit en stund att komma igång igen.

Vi har också varit en sväng till Cebu och fixat med visum så nu har vi en månad till innan vi ska ta oss tillbaka dit igen för att ansöka om 6 månader till. Det här med visum är en hel vetenskap så det var otroligt skönt att vår intruktör åkte med oss och visade hur det går till här. Det var en lång men mysig dag och det var roligt att hinna med lite shopping innan vi tog oss hem igen!

Min pappa och farbror har kommit ner hit på semester! Så roligt att träffa dom efter fem veckor hemifrån nu. Dom tog med sig kaviar, lingongrova och havreknäcke som jag och Emma festat på dom senaste dagarna. Det är inte lätt att få till en svensk frukost här, men kaviaren förenklar det hela litegrann! I förrgår blev det middag med pappa, farbror, Emma, hennes farbror och hans fru. Det var mycket trevligt och efter middagen tog vi oss vidare till Chili för festligheter. Det slutade med att vi dansade till klockan var 3-4 (tidslinjen är lite suddig), sedan hoppade i poolen och badade i någon timme. Emma och jag trillade inför dörren vid 5-tiden på morgonen. Det var en toppenkväll!

Idag är det plugg som gäller, mitt ena öra är en aning irriterat så det mår bra av en till vilodag. Ikväll ska vi gå ut och äta middag och sen får vi se vad som händer. Men vi behöver vara pigga inför imorgon för då är det dykning som står på schemat! Det här var ju ett lagom random inlägg, men det blir så när jag uppdaterar så dåligt. Ska verkligen försöka jobba på det! Nu ska vi sätta igång med plugget igen innan det blir dags för lunch. 

Kramar till er allihopa hemma!