Matshopping på den lokala marknaden i Moalboal. Mangon är helt otrolig!
 
Färsk tonfisk som vi vågade oss på att göra sashimi av - blev jättegott!
 
Dagens lunch blev McDonald´s filipinostyle - riset kommer förpackad som en cheesburgare. 
 
Vi åkte till White beach en stund.
 
29-gradigt vatten är helt okej trots lite mulen himmel. 
 
Vi träffade några nya kompisar på stranden!
 
Funderade på att ta med denna lilla parveln hem, bra med en vakthund!
 
Dagarna bara flyger iväg här känns det som! Igår flyttade vi in i vårt hus och det känns bra än så länge. Vi gjorde två dyk på morgonen och sen fick vi ledigt för att flytta. Allt gick smidigt och väl där packade vi upp våra saker och sedan slappade vi i några timmar. Kvällen bjöd på födelsedagsmiddag för Barbora, vår underbara dykintruktör! Vi träffades ett gäng på Chilibar och när vi kom dit upptäckte vi att ett annat gäng hade tagit vår bordsreservation. Detta visade sig dock inte vara några problem då vi helt enkelt flyttade ihop alla borden och det blev en rejäl fest av det hela! Amerikaner, britter, kanadensare, sydafrikaner, svenskar och tjecker - 99,9 % är dykare och här för att leva livet. Det blev en väldigt lyckad kväll! Efter god mat, tårta och lite för många shots (vi var ju tvugna att fira både födelsedagsbarnet och att vi har en ny lya) tog vi oss hem och sov gott i våra nya sängar. 
 
Idag har vi varit lediga för första gången sen vi kom hit. Vi har spenderat dagen till stor del på en hyrd moped då vi har åkt och shoppat och varit en sväng till White beach. På stranden möttes vi av glada ungar och världens gulligaste hundvalpar. Vi stannade inte så länge, för vädret blev halvdant och vi ville inte åka hem i spöregn. Halvvägs hem gick mopeden sönder, men då kom en hel hög med människor till vår undsättning. Det är så det funkar här, alla hjälper alla och det är helt fantastiskt. Vi fick till och med en liten lektion i visaya på köpet medans dom mekade med vår moped! När vi kom hem en stund senare lagade vi vår första måltid i nya huset, sashimi gjord på tonfisk med ris, soya och wasabi. Att laga egen mat känns kul men också lite svårt då vårt kök verkligen inte är stort. Sen är det så att en inte alltid har vatten i kranarna, utan mest på morgonen och kvällen vilket gör att en måste tänka lite i förväg. Livet här rullar på lite speciellt ibland, men det är bara att rulla med efter bästa förmåga!  
 
Nu sitter vi utanför the Coffee shop (dom har det godaste kaffet, dom bästa pannkakorna och den snällaste ägaren) och snyltar på deras internet. Dom har till och med stängt, men ägaren sa att vi fick sitta på uteserveringen och använda hur mycket internet vi ville. Vi har inget internet hemma än, men förhoppningsvis får vi det om någon vecka! Det är ovant att vara helt avskuren från omvärlden, men det är kan nog vara lite nyttigt också.
 
Idag har varit en toppenbra dag, förutom att jag har fått ont i mitt vänstra öra helt utan anledning. Vill gärna att det känns bättre imorgon då jag inte vill ha/orkar med/har tid med öroninflammation. Knaprar ipren och hoppas att det ska hjälpa. Antagligen så kommer jag inte få dyka imorgon, vilket suger då en är får lite abstinens efter noll dyk idag. Men det måste bli helt bra innan jag hoppar i vattnet igen. Det är tråkigt att trumhinnorna ska vara så känsliga!
 
Det är snart dags att bege sig hemåt för imorgon är det tidigt upp som gäller. Vi ställer klockan på 07.00 då vi ska vara på Quo Vadis klockan 08.30. Det är inte bara lata dagar och häng på stranden här inte!