Resortet vi bor på är så himla mysigt. 
 
Många timmar har spenderats i den där poolen under dessa 10 dagar. 
 
Min instruktörskurs är inne på sin sista dag och imorgon är det dags för examinationerna att börja. Det har varit 10 stressiga, ångestfyllda, nervösa men roliga dagar som har gett oss otroligt mycket ny kunskap. Att lära sig lära ut är inte alltid det lättaste. 

Imorgon (måndag) och tisdag är examinationsdagar. Då kommer alla instruktörskandidater sättas på prov. Vi kommer göra examinationer i havet, i poolen, två olika teoriprov, en kunskapspresentation (man håller en kort föreläsning för sin klass) och ett räddningsscenario. Det är inte bara att göra kursen, utan det är mycket som ska klaras av för att bevisa att man är en kompetent instruktör. Allt är sådant som vi gjort under kursen, men att göra det med andra människor och inför en examinator känns läskigt och jag är helt galet nervös. Förhoppningsvis kommer allt gå vägen och jag kommer vara instruktör på tisdag. I vilket fall väntar en stor fest efteråt som vi allihopa kan se fram emot, vare sig vi blir godkända eller inte. 

Idag är det förberedelser som gäller. Sista plugg inför teorin, genomgångar av skills och demonstrationer, kunskapspresentationer och lite pappersarbete som grädde på moset. Men jag tror vi kommer försöka hinna med ett dyk i eftermiddag enbart för att försöka slappna av lite och tänka på något annat. Det vore skönt att vara i vattnet en timme eller två utan att faktiskt behöva demonstrera eller göra övningar med elever. Det kommer bli tillräckligt mycket av det inom en snar framtid ändå. 
Vi var på en strand jag aldrig varit förut som var väldigt lugn och turistfattig!
 
Att sola hann vi såklart med.
 
Maja åkte hem igår vilket är tråkigt men vi har haft två bra veckor så jag är nöjd. Vi har hunnit med två olika stränder, snorkling med sardiner och sköldpaddor, Kawasan Falls, Cebu, poolhäng och Maja testade på dykning. Det har också blivit många mysiga middagar ute. 

Nu är det packning, tvätt, planering och sista förberedelser som gäller inför flytten. På fredag drar vi och det känns roligt men läskigt. Efter min kurs är färdig har vi ingen aning om vart vi ska bege oss, om vi ska stanna i Filippinerna, åka hem eller åka någon annanstans. Hur som helst kommer det lösa sig men det kommer bli en del stress och oro medans vi letar efter jobb. Det optimala vore att stanna i Filippinerna men får vi inget jobb går det ju inte. 

Nu ska jag ordna upp lite frukost här hemma sen gå och lämna tvätten. 
Ha det!  
Vi har varit vid vackra Kawasan Falls.

Med den där lilla Majskorven!

Idag var vi allihopa ute med båten...


För en liten snorkel- och dyktur.

Tiden flyger iväg! Maja har nu varit här i en vecka och hon åker hem på måndag. Emmas kompis Amanda är också och hälsar på så det är fullt i huset!

Igår var vi vid Kawasan Falls vilket var fantastiskt skönt då det kryper upp till ca 35 grader om dagarna. Eftersom vattenfallen består av regnvatten är det alltid svalkande med ett dopp där efter en liten trek upp i bergen! Vi har haft tur med fint väder dom senaste två dagarna så det var perfekt med en utflykt. 

Idag har vi varit ute och snorklat men det var en kort sväng för det var mycket maneter i vattnet så det var inte speciellt bekvämt. Istället lade vi oss på båten och solade medans Emma gjorde ett dyk. Imorgon blir det mer snorkling då vi har planer på att sticka till White beach. Sola, bada och dricka öl är egentligen det vi sysselsätter oss med här nere, och det ska vi fortsätta med tills den 15e, för då är det flytt på G!

Vi kommer flytta ner till Dauin där jag ska göra min instruktörskurs. Den kommer vara färdig 2 juni, och därefter blir det jobbsökning. Det kan bli en hemresa i början/mitten av juli om vi inte hittar något, men vi får se. Ska bli kul och spännande att testa något nytt, och jag ser så mycket fram emot att bli instruktör! 

Det var i alla fall en liten uppdatering från mig, hoppas ni som läser har det bra! Kramar från ett varmt Filippinerna!