Mycket gammal bild på mig från ett dyk där jag hade äran att vara guide åt min kusin Eric!
 
Hälsningar från ett varmt Moalboal! Sitter ute i våra bambumöbler och svettas, medan jag kikar på lite instruktörsteori. Har börjat plugga och förbereda mig inför kursen så smått. Det är mycket som ska tryckas in i lilla huvudet, mycket fysik och biologi. Har i princip redan läst allt när vi gjorde teorin för Divemastern, men som instruktör ska du kunna ännu lite till så allt är lite mer komplicerat. Tryck, gaser, lyftkrafter och luftförbrukning är några av de områden du ska kunna räkna på. Men jag klagar inte, teorin är definitivt intressant och när jag vet att jag kommer jobba med det inom en snar framtid blir man motiverad till att läsa om det. 
 
Annars är det inte mycket som händer just nu, guidar lite dykare här och där men njuter mest av lugnet före stormen innan jag åker ner till Dumaguete igen. Behöver göra några dykkurser själv innan det, ska göra en kurs som heter Nitrox och en kurs som kallas Sidemount. Anledningen till det är för att jag vill själv kunna lära ut dom kurserna när jag är instruktör, men för att kunna göra det måste jag vara certifierad inom dom områdena. Men det blir nog lätt som en plätt, det är bara plånboken som ska klara av påfrestningen!

Snart kommer Maja och hälsar på också, ser verkligen fram emot det!  Det ska bli intressant att se hur det kommer fungera att bo 5 personer i vårt lilla hus då Emma också har en kompis som kommer ner och hälsar på då. Det kommer definitivt bli trångt och varmt, men får se till att göra en dykare av Maja så vi kan svalka av oss tillsammans med fiskarna och sköldpaddorna under dagarna!