Igår laddade vi upp ännu en video, denna gång får ni se när vi dyker med hajar! Rävhajarna är den största attraktionen här på Malapascua, och varje dag åker dykare ut halv fem på morgonen innan solen gått upp för att se dom! Hajarna kommer tidigt på morgonen till så kallade rengöringstationer, där dom simmar runt och blir rengjorda av små fiskar. Fiskarna och hajarna lever i symbios så hajarna ser dom inte som byten eftersom de hjälper till att ta bort död hud och bakterier. Rävhajar jagar mindre fisk, som sardiner. Dom utnyttjar sin långa bakfena för att snärta till fiskarna så dom blir avsvimmade och sen äter dom fisken. Naturen är allt bra häftig ibland.
 
 
Det här är klipp samlat från ett dyk, då vi såg 6 olika rävhajar. Det var första gången jag såg haj och det var så himla kul! Så värt att gå upp klockan fyra.

En månad senare, och vi befinner oss i Malapascua. Jag vet att uppdateringen är dålig men det får vara så för tro det eller ej så går vi inte runt med WiFi hela dagarna på denna lilla sandiga ö. Stället vi har flyttat till nu (som vi faktiskt trivs väldigt bra på trots att vi bara har sovit här två nätter!) har nog snabbaste internet på ön så det är i alla fall skönt.

Vi har börjat ladda upp videos på YouTube, så om ni vill får ni gärna gå in och gilla och prenumera på vår kanal för att se när vi uppdaterar. Det är ett mycket roligare format än en blogg tycker jag, och ni får se mer av hur det ser ut här och hur dykningen går till! Så in och kika, klicka bara på videon längst upp, och se till att ge oss lite feedback om ni vill se mer. Det betyder att jag kommer fokusera lite mer på YouTube än på bloggen, men uppdatering här har ju inte varit speciellt bra så jag tror inte ni kommer lida för mycket. Ni kan följa oss på Youtube, Instagram och Twitter, där vi överallt heter JustTwoDivers. In och gilla och följ så skulle vi bli glada!

I alla fall, Dauin funkade inte för oss för det fanns inte tillräckligt mycket jobb där. Nu har vi varit på Malapascua en dryg vecka och hittils verkar det bra. Det är en otroligt vacker ö, och vi håller alla tummar för att vi ska kunna få tillräckligt mycket jobb för att kunna stanna genom högsäsongen. Livet som dykinstruktör är inte speciellt lätt, men vi ska försöka vårt bästa för att kunna stanna här. Detta är nog vår sista chans i Filippinerna så går det inte får vi tänka om och dra vidare i världen. 

Här får ni ett gäng soliga bilder så ni kan se hur fint det är här! Hade bra, så hörs vi snart!