Vi är Divemasters! Vi är så glada över att vara klara och äntligen kunna kalla oss själva divemasters och inte lärlingar! Igår blev vi färdiga och vi skrev på alla papper och fixade med formaliteterna, så nu ska vi bara invänta vår certifikation! Papprena skickas till PADI och när dom väl gått igenom kommer vi få våra PADI-nummer som visar att vi är professionella dykare och att vi kan jobba. 

Det känns så sjukt att äntligen vara klara efter 3 månader av träning. Det har tagit väldigt lång tid på grund av olika anledningar, men nu är vi klara och kan fokusera på vad vi vill göra nu. Förhoppningsvis kan vi få jobb, men det är svårt att få jobba som divemaster så förväntningarna är inte så höga. Jag är faktiskt sugen på att utbilda mig vidare till instruktör, då det är det naturliga steget efter divemaster och det skulle ge många bra möjligheter. Svenska instruktörer är ganska efterfrågade så det finns definitivt jobb att hitta där. Problemet är att det är en stor summa pengar som ska pungas ut för att bli instruktör, det är en dyr kurs och sedan tillkommer kostnader varje år för att du ska få behålla din licens. Men om jag vill jobba inom dykindustrin så är det lite det som krävs. Att bo i Sverige till hösten känns inte alls lockande utan jag skulle mycket hellre föredra att fortsätta med den livsstil som vi har haft nu i tre månader. 

Vi har trots allt ett bra tag kvar här nere, så vi får se vad som händer under den tiden. Just nu tar vi det lite lugnt, imorgon väntar en resa till Cebu och en natt på hotell och sedan börjar det trilla in en hel massa vänner och familj i februari så vi kommer ha fullt upp ändå! 

Den viktigaste biten med vår divemaster har vi ju faktiskt kvar fortfarande, jag glömde nästan det. Nämligen snorkeltestet! Det kommer garanterat komma upp berättelser och bilder från den händelsen när vi har klarat av det. Där har vi något att se fram emot!