Vi var ett rejält gäng som hoppade på varsin moped i tisdags, det var dags för utflykt!
 
Vi åkte till Oslob för snorkling med valhajar, coolt och lite läskigt!
 
Världens största fisk, det finns historier om folk som sett valhajar som varit över 14 m långa. 
 
Dom är väldigt stora, man är inte så kaxig när dom simmar rakt emot en!
 
Efter lunchpaus tog vi oss vidare mot Osmena peak, men inte utan avbrott för vägen var avstängd en timme pga. arbete i bergen. 
 
Vi tog oss till slut fram på hemska grusvägar men med fantastisk utsikt. 
 
Glada brudar! 
 
Vi hittade Batdog uppe i bergen.  
 
Dags att hoppa av mopparna och börja vandringen upp till toppen!
 
Så värt slitet att komma upp i bergen när vi möttes av detta! 
 
Uppe på toppen, det blev några töntiga bilder med dykkompisarna!
 
Fina Emma!
 
Galet högt och galet fint trots lite dåligt väder!

Hade en otroligt härlig dag i tisdags då vi var ett gäng ute på äventyr! Jag, Emma, pappa, Lars, vår intruktör Barbora och hennes kompisar åkte först till ett ställe som heter Oslob för att snorkla med valhajar och sedan körde vi vidare till Osmena Peak som är den högsta punkten här på Cebu. Vi hyrde varsin moppe och drog iväg vid 7-tiden på morgonen. Väl framme i Oslob var det bara att dra på sig mask och fenor och hoppa i vattnet! I Oslob matar man valhajar, så varje morgon dyker det upp ett gäng som får i sig bra med käk i utbyte mot att turister kommer och tar en liten simtur med dom. Tycka vad man vill om hela grejen, men det var häftigt och något jag skulle kunna tänka mig att göra igen! 
 
Vi tog en lunchpaus efter snorklingen och sedan begav vi oss vidare mot Osmena Peak! Det var lite knepigt att ta sig dit, speciellt då vi fick två punkteringar på vägen. Vägarna upp till toppen var smala, gropiga grusvägar med rullgrus överallt. Men det gick bra och det var så värt det för utsikten var fantastisk! Det går inte att förstå riktigt hur högt det var genom att bara se på bilder utan det är något som måste upplevas. När vi tagit våra kort uppe på toppen, andats in lite bergsluft och "fikat" började vi resan hemåt igen. Eftersom vi blivit lite sena från diverse punkteringar hann det bli mörkt medan vi körde hemåt men det var spännande att ta en tur genom bergen i kolmörker. 
 
När vi kom hem hade vi allihopa galet ont i rumpan från att ha suttit på våra mopeder praktiskt taget hela dagen, men det var det värt för vi hade en toppendag!

Kommentera

Publiceras ej