Nu är vi snart, snart färdiga dive masters! Dom senaste dagarna har vi avklarat flera av dom krav som man måste uppfylla för att kunna bli certifierad. I förrgår gjorde vi vår skill circuit. Det är 24 skills som ingår i flera dykkurser och dessa ska man ska kunna demonstrera på samma sätt som en instruktör. Svårt men jätteroligt! Att göra alla steg tillräckligt långsamt så en elev ska kunna se allt och förstå vad som händer är lättare sagt än gjort, men vi fick högsta betyg på dom flesta skillsen så vi kan vara nöjda.
 
Igår gjorde vi klart vårt mapping project, briefing för Open Water och så gjorde vi det sista simtestet. Mappingen går ut på att man ska kartlägga en divesite, så vi har gjort två dyk på Pescador där vi simmat runt och antecknat djup, intressanta grejer att se och konturer på ön. Vi ritade sedan upp en karta där vi tog med allt som kan vara till hjälp för dykare som aldrig varit på Pescador förut. Denna övningen var lite knepig, mest för att vi inte riktigt hade koll på vad vi skulle ha med på kartan och att Pescador inte är en så bra divesite att kartlägga. Men nu är vi klara med den och behöver inte tänka på det mer då vi förmodligen aldrig kommer behöva göra en till karta över ett dyk.
 
Briefingen gick bra, det handlar mest om att öva, öva och öva. Briefings görs innan alla dyk vare sig det är ett vanligt fun dive eller om du gör ett dyk med en elev. Den vi tränade på igår var för Open Water-elever under en poolsession, så man går igenom alla skills som man ska göra, varför man gör dom och hur dom går till. Mycket att hålla koll på, och det kan vara jäkligt svårt att formulera sig ibland (speciellt när man inte får göra det på svenska) så det blir lätt att förstå men det går bättre och bättre! Det är verkligen ett smakprov på hur det är att vara instruktör - det gäller att ta det lugnt och vara så pedagogisk som möjligt.

Vi avslutade gårdagen med ett rent ut sagt förjävligt simtest. 400 meter utan fenor, mask och snorkel. Varför var det så hemskt? Det var en så jäkla stark ström så det kändes som man inte tog sig framåt alls. Men vi kämpade på och jag lyckades till och med få en 4 av 5 poäng. Det enda vi har kvar att göra nu är lite skin diving (hur man snorklar, en kurs som är ganska hatad av alla intruktörer och ingen riktigt bryr sig om) och så ska vi göra varsitt räddningsscenario. Det känns så konstigt att snart vara färdig! Nu vet vi inte riktigt vad som händer med jobb eller interships, men det får vi snart reda på. Jag ska se till att hålla er uppdaterade där hemma! 

1 kommentarer

Anonym

30 Jan 2015 08:00

härligt att höra, bra jobbat!!// pappa

Kommentera

Publiceras ej