Halvdålig (heldålig) video från lite poolskills och mitt första dyk.

Frukost på Lantaw innan första morgondyket, hyfsat trött. 
 
Söta Emma innan andra dyket, preppar inför Fish ID-dyk.
 
Såhär glad kan en vara efter en timme med fiskarna!
 
Vår båt. 

Idag har vi blivit klara med Advanced! Kursen fungerar lite som en fördjupning på sådant du redan lärt dig. Det är lite olika vad som ingår, men vi fick dyka djupdyk för första gången (30 meter), nattdyk, göra peak performance buoyancy, lära oss navigation och sen fick vi också testa på lite identifiering av fisk. Det sistnämnda var faktiskt svårast. Det känns som det finns tusen olika varianter av samma sorts fisk, och att identifiera vilken det är och sen komma ihåg tecknet för nämnd fisk kan vara knepigt. Men vi kommer definitivt kunna stila med vårt fisk-teckenspråk när vi kommer hem. 
 
Nattdyket gjorde vi igår och det var superhäftigt. Vi gjorde ett stranddyk när solen gick ner, så vi fick gå ner i vattnet medans det fortfarande var lite ljust ute vilket gjorde det mycket mindre läskigt. Väl nere blev det totalt kolmörker. En fick förlita sig på sina ficklampor, men efter 20 minuter ungefär gick min lampa sönder. Det löstes dock lätt genom att jag fick en reserv av intruktören. Men sen gick Emmas lampa sönder och även den sista reserven. Men det var inga större problem att ta sig tillbaka! Vi fick bland annat se pygmésjöhästar (världens sötaste lilla grej alltså, googla!) och mandarinfiskar.  
 
Djupdyket gjorde vi också igår och det gick bra det med. Ska jag vara ärlig så var det inte så speciellt att vara nere på 30 meter om en jämför med dom 15-20 meter som vi brukar ligga på i vanliga fall. En använder sin luft 4 gånger snabbare på 30 meter så bottentiden förkortas ganska rejält. 
 
Idag fick vi ledigt efter våra morgondyk vilket var skönt, vi har bara legat och slappat på vårt rum. Vi ska väl strax ut och käka middag och när vi kommer tillbaka är det dags att packa ihop våra grejor för imorgon flyttar vi till vårt hus! Vi ska hyra ett alldeles nybyggt hus med två sovrum, kök och schysst veranda. Ska bli så skönt att flytta till något helt eget och som vi faktiskt kan göra lite mysigt och känna oss hemma i! Där vi har bott nu har funkat jättebra men det ska bli skönt att komma härifrån också. Längtar efter att kunna laga frukost hemma och kunna lägga sina kläder på hyllor. Snart så! 

1 kommentarer

Bästa Kussen

27 Oct 2014 16:49

Mera filmer!! :D Det var jätte häftigt att se! Du verkar ju ha det bäst!! Vi saknar dig här hemma! Puss!<3 / Anna

Svar: Saknar er med!!! <3
ebbaisabellas.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej